Onze (hulp)honden en paardje

Onze Australische labradoodel is Rifky. Rifky is 6 jaar. Als pup kwam hij bij ons wonen en al snel was hij onmisbaar voor het hele gezin.rifmetbal Onze aanvragen  voor vergoeding om Rifky op te leiden tot hulphond werden helaas toen niet vergoed.

De angsten van mijn meis en zoontje namen richting de pubertijd steeds meer toe. Hoe ouder ze worden hoe onbegrijpelijker en ingewikkelder de wereld voor hun in elkaar zit. De liefde en steun van Rifky blijkt keer op keer bijzonder en mooi maar niet voldoende. Wij besloten opnieuw een pgb voor een hulphond aan te vragen. Voor een hond die specifiek opgeleid wordt en ook buiten tot meer steun zou kunnen zijn. Tot onze grote vreugde kregen wij ditmaal voor zowel mijn meis en mijn zoontje een pgb voor hulphonden!

We begonnen onze zoektocht naar een passende opleider. Tot ons groot verdriet bleek dit nog niet zo makkelijk en kozen wij helaas voor een opleider waarvan na enkele maanden bleek dat die niet over de juiste registraties beschikte.  Een heftige en verdrietige periode volgde waarin de kinderen de grootste verliezers waren. De pijn en het verdriet om hun puppy’s in opleiding niet meer te kunnen zien was enorm en traumatisch.

Gesteund door de hulpverlening, vrienden en familie gingen wij opnieuw op zoek naar daveen passende opleider. Gedurende deze verdrietige periode was Rifky de grote steun en toeverlaat van vooral de jongste zoon. Begin mei 2018 kwamen wij in contact met Bultersmekke . Mooi, bijzonder en waardevol dat de trainer en coach van Bultersmekke al snel de bijzondere band tussen Rifky en mn zoon zagen met als resultaat dat Rifky als 5 jarige topper mocht beginnen aan de opleiding tot officeel erkend assistentiehond!

Voor de zoektocht naar een passende opleider lees meer op de pagina Wie is de juiste opleider?

OLYMPUS DIGITAL CAMERABegin mei 2018 kwam Liebe bij ons wonen met als doel samen met mijn meis de opleiding tot assitentiehond bij Bultersmekke te gaan volgen. Na de puppy tijd zijn wij eind van dat jaar gestart met de opleiding. Mijn meis en haar  koninspoedel Liebe waren vanaf de eerste dag onafscheidelijk, hun liefde en vertrouwen in elkaar is bijzonder en ontzettend sterk. Ze vormen samen een fantastisch team.  Regelmatig komt de coach van Bultersmekke thuis. Soms zijn de trainingen wat zwaarder omdat ook de moeilijke situaties getraind moet worden, maar met elkaars steun doen ze dat supergoed!

IMG-20200119-WA0020Rifky en Liebe delen onze liefde met Angie. Angie is een 6 jarig Amerikaans minipaardje. Na een periode van lease besloten wij de echte eigenaar te worden van de kleine knappe appaloosa. Dagelijks zijn wij op stal te vinden waar we uren kunnen poetsen, wandelen en spelen met haar. Naast onze honden zijn paarden een belangrijk deel van ons leven. Vanaf het eerste moment dat wij Angie leerde kennen wisten wij;  jij hoort bij ons!

In Memoriam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
✞ 30-01-2020

Jojo onze lieve kleine Havanezer is 12 jaar geworden. Jojo kwam bij ons wonen toen ze bijna 2 jaar was. Ze was sterk verwaarloosd, ondervoed en de dierenarts gaf ons weinig hoop op een goed herstel.

Onze meis was ondertussen ontzettend druk met haar fulltime bezigheid als ‘poppenmoeder’. De poppen in bed, in de buggy, eten uit het poppen service en weer lekker slapen. Een heerlijk ritueel waar je als moeder uren trots en genietend naar kan kijken.

Jojo had al heel snel door dat het poppenbedje een veel lekkerder en gezelliger plekje was dan haar eigen mandje. En tja als je in een poppenbedje gaat liggen word je vanzelfsprekend meegenomen in het poppen ritueel. Zowel Jojo als onze meis genoten hiervan! welk kleutermeisje wil er nou geen levende knuffel-hond-pop? Een hondje wat genoot van de hapjes brokjes die in het roze theeserviesje netjes  op tafel kwamen en met het roze theelepeltje gulzig werden opgegeten! Daarna een klein stukje buiten wandelen, natuurlijk na een paar pasjes moe in de buggy liggen lekker toegedekt onder een dekentje om zo het park in te gaan!

jojo in wieg

Onze Jojo sliep het lekkerst in haar wiegje, genoot van de poppenbuggy  en later van de hondenfietskar die alle jaren trouw door onze meis geduwd of voortgetrokken werd. Ze wilde het liefst de hele dag bij je liggen toegedekt onder een zacht poppendekentje…