Onze (hulp)honden

Onze oudste hond is Jojo, Jojo is Havanezer van 12 jaar. Jojo kwam bij ons wonen toen ze bijna 2 jaar was. Ze was sterk verwaarloosd, ondervoed en de dierenarts gaf ons weinig hoop op een goed herstel.

Onze meis was ondertussen ontzettend druk met haar fulltime bezigheid als ‘poppenmoeder’. De poppen in bed, in de buggy, eten uit het poppen service en weer lekker slapen. Een heerlijk ritueel waar je als moeder uren trots en genietend naar kan kijken.

Jojo had al heel snel door dat het poppenbedje een veel lekkerder en gezelliger plekje was dan haar eigen mandje. En tja als je in een poppenbedje gaat liggen word je vanzelfsprekend meegenomen in het poppen ritueel. Zowel Jojo als onze meis genoten hiervan! welk kleutermeisje wil er nou geen levende knuffel-hond-pop? Een hondje wat genoot van de hapjes brokjes die in het roze theeserviesje netjes  op tafel kwamen en met het roze theelepeltje gulzig werden opgegeten! Daarna een klein stukje buiten wandelen, natuurlijk na een paar pasjes moe in de buggy liggen lekker toegedekt onder een dekentje om zo het park in te gaan!

Gevolg?  Onze Jojo slaapt nog steeds in haar wiegje, geniet inmiddels niet meer van de poppenbuggy maar van de hondenfietskar die nog steeds trouw door onze meis geduwd of voortgetrokken wordt, ze wil het liefst de hele dag bij je liggen toegedekt onder een zacht poppendekentje…Kortom onze Jojo is een bijzonder en onmisbaar hondje voor ons allemaal.

jojo in wieg
jojo in haar roze wieg

 

Onze Australische labradoodel is Rifky. Rifky is nu 5 jaar. Als pup kwam hij bij ons wonen en al snel was hij onmisbaar voor het hele gezin.rifmetbal Onze aanvragen  voor vergoeding om Rifky op te leiden tot hulphond werden helaas toen niet vergoed.

De angsten van mijn meis en zoontje namen richting de pubertijd steeds meer toe. Hoe ouder ze worden hoe onbegrijpelijker en ingewikkelder de wereld voor hun in elkaar zit. De liefde en steun van Rifky en de kleine Jojo blijkt keer op keer bijzonder en mooi maar niet voldoende. Wij besloten opnieuw een pgb voor een hulphond aan te vragen. Voor een hond die specifiek opgeleid wordt en ook buiten tot meer steun zou kunnen zijn. Tot onze grote vreugde kregen wij ditmaal voor zowel mijn meis en mijn zoontje een pgb voor hulphonden!

We begonnen onze zoektocht naar een passende opleider. Tot ons groot verdriet bleek dit nog niet zo makkelijk en kozen wij helaas voor een opleider waarvan na enkele maanden bleek dat die voor ons niet over de juiste registraties beschikte.  Een heftige en verdrietige periode volgde. Gesteund door de hulpverlening, vrienden en familie gingen wij opnieuw op zoek naar een passende opleider. 

Voor de zoektocht naar een passende opleider lees meer op de pagina Wie is de juiste opleider?

 

20181009_170417
Liebe

Begin mei 2018 kwamen wij in contact met Bultersmekke en kwam Liebe bij ons wonen. Na de puppy tijd zijn wij eind van dat jaar gestart met de opleiding. Mijn meis en haar nu eenjarige koninspoedel Liebe waren vanaf de eerste dag onafscheidelijk, hun liefde en vertrouwen in elkaar is bijzonder en ontzettend sterk. Ze vormen samen een fantastisch team.  Regelmatig komt de coach van Bultersmekke thuis. Soms zijn de trainingen wat zwaarder omdat ook de moeilijke situaties getraind moet worden, maar met elkaars steun doen ze dat supergoed!

 

dav
Rifky

Mijn jongste traint met onze bijzondere en trouwe Rifky. De liefde voor Rif was al ontzettend groot maar sinds de training is de band tussen hun nog sterker en hechter geworden. Met hulp van de coach bereikte ze binnen een paar weken training al doelen waar wij alleen maar van durfde te dromen! Mijn zoontje en Rifky genieten samen zichtbaar van de trainingen en zijn samen een bijzonder en onafscheidelijk topteam.