Autisme hulphonden

Voor sommige kinderen is de maatschappij te overweldigend, onduidelijk en/of te angstig.  Deze kinderen kunnen veel  steun ervaren in de vorm van een hond.
Een speciaal opgeleide hulphond die een onvoorwaardelijk maatje kameraadje is voor het kind. Een hulphond die de enorme stroom aan prikkels doet verminderen, die steun geeft op momenten of in situaties waar de steun zo hard nodig is.
Een hulphond die vertrouwen en kracht geeft. Een hond die deuren opent die voor hulpverleners vaak gesloten blijven. Een hond die zelf ook zorg en liefde nodig heeft, zorg en liefde die een kind in overvloed kan geven. Een speciale trouwe vriend, een vriend waarvoor het kind stap voor stap verantwoordelijk wordt.

Er zijn een aantal verschillende opleiders in ons land die een erkende (autisme) hulphond kunnen opleiden. Een geaccrediteerde school heeft een internationaal keurmerk van ADEu/ADI.  De verschillende opleiders hebben over het algemeen dezelfde werkwijze maar er zijn ook zeker wel verschillen. Neem de tijd om een goede opleider te kiezen die bij jou past. Ga met verschillende organisaties gesprekken aan en laat je goed voorlichten. Heb je een keuze gemaakt controleer dan nogmaals goed of de opleider in bezit is van een geldig en juist keurmerk!

 

rifky jong