Volksverhuizing voor een midweekje aan de Moezel Deel 1: Inpakken

Als wij op vakantie gaan is het een ware volksverhuizing. Het maakt niet uit of we nu een weekendje, midweek of 3 weken gaan de auto zit voller dan vol.  Deze vakantie ging mijn oudste snowboarden met Be Active. Mijn oudste gaat al een aantal jaren met veel plezier mee met de vakantieopvang van Be Active. Voor het eerst besloten wij met zijn vieren gedurende zijn vakantie ook een midweekje weg te gaan. Een hotel in Duitsland aan de Moezel. Ik dacht nog wat zal ik een ruimte overhouden in de auto nu we maar met z’n viertjes weggaan!

Een paar dagen voor we vertrekken maak ik een lijstje waarop ik schrijf wat we echt moeten meenemen. Ik weet van mezelf dat ik tijdens het laatste inpakken altijd het gevoel heb van alles te vergeten. Zo een lijstje voorkomt een groot deel van dit gevoel. De avond voor, in de praktijk vaak de ochtend van vertrek, ga ik inpakken. En eerlijk is eerlijk iedere keer opnieuw ben ik degene die vol stress zit vanwege de last-minute-inpak-druk. Ik kan niet weg als ik ons huisje niet netjes opgeruimd achterlaat en tegelijk loopt de spanning voor vertrek bij de kinderen en mijn man langzaam op. De honden voelen de onrust aan en rennen druk en uitgelaten heen en weer. Terwijl ik op dat moment eigenlijk de rust in huis moet brengen door duidelijkheid te geven over de exacte vertrektijd (ipv tussen 8 en 9 uur)loop ik als een mopperende kip zonder kop de tassen in te pakken, op te ruimen en en een soort lunch voor onderweg te maken.

Waarom pak je dan niet eerder in? O echt, ik heb dat meerdere malen geprobeerd. In alle rust daags van te voren een stapeltje maken wat in de tas kan. Geen succes.

Tot het allerlaatste moment is werkelijk alles wat de tas in gaat nog nodig. Hoe kan je nou schoon ondergoed uit je kast pakken terwijl je weet dat er ook ondergoed in je tas ligt? Onmogelijk! Dan moet het toch uit je tas gepakt worden, of beter nog toch even terug in de kast om dan de bovenste van de stapel te kunnen pakken. Dit geldt natuurlijk ook voor je sokken, broek, shirts, spelletjes, kortom geldt voor alles. Ik heb het opgegeven de logica te volgen en om het voor mijzelf makkelijk te maken worden deze tassen gewoon op het laatste moment ingepakt. Zoveel werk is dat niet toch? Nou, ik kan je vertellen daar verkijk ik mij iedere vakantie opnieuw op.

Het is een paar uur voor vertrek en de tassen zijn ingepakt. Dan komt het moment dat je overal ogen moet hebben. Vooral mijn meis is meester in smokkelen. 1 Dekentje mee voor een midweek? Veel te weinig, moet zeker een reserve dekentje mee, en wat als je dan toch liever op het zachte dekentje wil? Tja dan moet die ook mee, maar voor het zachte dekentje moet natuurlijk ook een reserve mee. En natuurlijk een dekentje extra voor de zekerheid  en dat ene dekentje waar Liebe vannacht zo lekker tegenaan lag dat kunnen we echt niet thuislaten. Op een onbewaakt ogenblik worden er in de tassen die klaarstaan de dekentjes gepropt. Maar ojee, onderweg hebben we ook nog dekentjes nodig, en speelgoed en kluif touwen voor Liebe, speeltjes voor Rif en ook natuurlijk van alles een reserve! Dus mijn meis maakt met grote zorgvuldigheid de achterbank van de auto op met laagjes van dekentje en schuift de speeltjes onder de stoelen.

Als ik de overvolle tas en achterbank zie met een overvloed aan dekens en touwen volgt na de discussie de onderhandeling. Oke, 1 zacht dekentje extra, 1 extra touw….. Zoals ik al zei, mijn meis is echt meester in smokkelen, in het hotel verbaas ik me dan ook opnieuw over haar smokkel-kwaliteiten als ik de hoeveelheid dekentjes zie die meegeglipt zijn.

Omdat de dekentjes en kleedjes altijd fors ruimte innemen dacht ik deze midweek ruimte te besparen op toiletspullen. Ik had handige kleine flesjes gekocht en de vertrouwde douchefris, crème en shampoo in de kleine flesjes gegoten, dat scheelt veel ruimte! Ik werd er helemaal vrolijk van.  Het was me wel opgevallen dat de tas van mn meis loodzwaar was maar ik had daar eigenlijk geen aandacht aan geschonken. Aangekomen in het hotel pakte we de tas uit.  Tot mijn grote verbazing zag ik een behoorlijke voorraad flessen shampoo, douche fris en crème onder in de tas. ‘Goed he mam’, roept mijn meis enthousiast ‘voor als de kleine flesjes op zijn!!!’ Ik kijk naar de grote flessen en zie er van elk keurig twee in de tas, tja altijd reserve meenemen!

Uiteindelijk zat onze auto net zo propvol als anders en hadden we van alles voldoende reserve spullen bij ons. Maar wat geniet ik er toch van dat we zo een geluk hadden dat het stiekem mee gesmokkelde extra reserve dekentje voor Liebe precies paste bij het bed. Hoe lekker slaapt dat, zou er toch niet aan moeten denken dat juist dat dekentje niet mee was🙊

In deel twee van deze blog schrijf ik over ons verblijf aan de Moezel,  de eerste vakantie dat Liebe en Rifky meegaan als hulphonden in opleiding.

2 gedachten over “Volksverhuizing voor een midweekje aan de Moezel Deel 1: Inpakken”

  1. Petra wat een goed plan om er toch even tussen uit te gaan met zijn 4tjes in de wetentheid dat de ander het met de skivakantie ook goed heeft.
    En ja het inpakken geeft stress dat hier ook zo maar hoop dat de vakantie verder goedverlooen is met elkaar en vooral voor de honden wat een mooi leermoment zal dit voir ze zijn geweest de autorit, hotel, andere omgeving.
    Hoop dat jullie er positief op terugkijken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s