Inktvlek met vleugels

Ik zou zo graag een toekomst-engeltje willen spreken. Hoeft niet lang, al is het maar voor een uurtje. Gewoon even vragen wat is nu wijsheid, wat zal ik doen?

Continu moeten we keuzes maken. Sommige keuzes zijn best leuk, zo koos ik samen met mijn meis ervoor om voor het eerst eens samen uit eten te gaan! Saampjes, op een onmogelijke tijd in een rustig restaurant. Wow hoe bijzonder, hoe gezellig en speciaal. Als ik tijd over heb met mijn toekomst-engel  zou ik zeker ook vragen, noem eens een paar dingen die we echt moeten doen, ondernemingen die ondanks de hoge drempel zo ontzettend waardevol speciaal en bijzonder zijn om op terug te kijken.

We staan voor een aantal keuzes, moeilijke beslissingen die genomen moeten worden. Een psycholoog zei eens tijdens een crisis van mijn meis; ‘In angst moet je geen keuze maken’. Mooi gezegd en zeker waar. Maar toch ontkom je er niet aan om in een zware periode waarin de angst voor het welzijn van je kind overheerst een keuze te moeten maken. Vanmorgen kreeg ik een bericht van een goede kennis. Na jaren doorzetten, bikkelen en overleven is haar grootste angst waarheid geworden. Haar 13 jarige zoon is opgenomen in een gesloten instelling. Het was op, moegestreden en uitgeput werd het vanmorgen vroeg een crisisopname voor de dappere vent. Ik voel zo mee met de moeder en het gezin. Met alle liefde hadden ze wat tijd met mijn toekomst-engeltje mogen krijgen. Had het engeltje maar gezegd dat ze misschien eerder al een andere keuze hadden moeten maken. Had het engeltje er maar voor kunnen zorgen dat de dappere zoon dan vanuit een hele andere situatie aan de opname begonnen was. Had het engeltje ze op zijn minst maar kunnen voorbereiden, zodat  de intense pijn en het verdriet van nu misschien net iets dragelijker was geweest.

Wij staan op dit moment voor een aantal beslissingen die zoveel invloed gaan hebben op de toekomst. De toekomst van onze lieve dappere zoon. Laat de angst niet overheersen bij het maken van een beslissing hoor ik de psycholoog weer zeggen. Tja, als ik de angst voor een nog grotere terugval van mijn kanjer niet mee neem, heb ik eigenlijk de keuze gemaakt. Maar is dat dan de juiste keuze? Is het in de praktijk eigenlijk wel echt zo dat je de angst niet mag laten overheersen? Of is het misschien meer een mooi therapeuten gezegde. Iets wat je kan zeggen als je om 5 uur de deur van je praktijk dicht trekt. Iets wat je makkelijk kan zeggen als het niet over jou kind gaat.  

Terug naar de realiteit moet ik inzien dat mijn toekomst-engeltje niet bestaat. Te lang heb ik naar het engeltje gezocht. Ik ruil mijn wens voor een toekomst-engel in voor een notitieblok met pen. Ik maak de balans op. Ik noteer de keuze vanuit professionaliteit, de keuze vanuit mijn moederliefde. Ik noteer de realistische keuze, ik onderstreep welke keuze voor mijn gevoel te theoretisch zijn en omcirkel de keuze die gebaseerd zijn op angst. Het papier wordt een wirwar van woorden en strepen. Ik staar ernaar en zie een traan die op het papier valt  de inkt doen uitvloeien. Ik staar naar de vlek op het papier, door mijn tranen heen lijkt de uitgelopen inkt niet op een vlek. Het lijkt op vleugel, het lijkt op een vleugel van een engel…Ik wrijf in mijn ogen en ga verder met het schrijven van allerlei argumenten, voors en tegens. Bovenaan zet ik ‘Geen druk, neem de tijd’ een advies wat een coach mij laatst gaf. Een vreemd gevoel overvalt me, Misschien ben ik wel zelf het toekomst-engeltje. Misschien bestaat het advies van de toekomst-engel wel uit alle argumenten die in mijn hoofd zitten. Alle argumenten die ik heb gehoord en samenvoeg met de praktijk en mijn moederliefde voor mijn zoontje. Is dat echt, heb ik op deze manier dan een toekomst-engeltje gevonden?

Als ik de antwoorden op mijn vragen heb, de moeilijke knoop heb doorgehakt zal ik het misschien weten. Tot die tijd zal ik genoegen nemen met mijn inktvlek met vleugels.

Een gedachte over “Inktvlek met vleugels”

  1. Mooi omschreven vanuit je hart 👼
    Keuzes keuzes en nog eens keuzes wat is en blijft dat moeilijk. doe je het wel goed( ja je doet wat je hart je ingeeft)en dat is de beste raadgever.
    💋💓

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s